Tiedoksi asiakkaille

Koronaohjeistus

- Älä tule sairaana ravintolaan
- Huolehdi käsihygieniasta. Pese kädet / desinfioi aina tullessasi, lähtiessäsi, käyttäessäsi käteistä rahaa, maksupäätteen näppäimistöä ja wc käynnin jälkeen
- Kunnioita muita asiakkaita ja pidä riittävä turvaväli
- Kaikille on istumapaikka
- Älä kulje pöydästä pöytään äläkä ota lähikontaktia vieraisiin äläkä henkilökuntaan


Näillä ohjeilla kaikille on turvallista tulla ravintolaan ja tuntea siellä myös olonsa turvalliseksi.

Kiitos että noudatat ohjeita!
Leppoisia ravintolahetkiä toivoo Leskirouvan henkilökunta!

LIITE RAVINTOLA LESKIROUVAN OMAVALVONTASUUNNITELMAAN 1.6.2020 KOSKIEN KORONAVIRUSTA JA TOIMIA VIRUSTARTUNTOJEN LEVIÄMISEN ESTÄMISEKSI. LAKI EDELLYTTÄÄ RAVINTOLOILTA TIETTYJÄ TOIMINTAOHJEITA. TÄMÄ SUUNNITELMA ON LAADITTU SEURATEN ANNETTUJA OHJEITA.

RAVINTOLAN TULEE ILMOITTAA ASIAKKAILLEEN SELKEÄSTI ETTEI SAIRAANA TAI OIREISENA TULE SAAPUA ASIAKKAAKSI
- Selkeät ohjeet sisäänkäynneille toimintaohjeista

RAVINTOLAN TULEE VARATA RIITTÄVÄSTI KÄSIENPESU- JA DESINFIOINTIMAHDOLLISUUKSIA
- Ravintolassa 3 kpl wc-tiloja sekä ravintolasalissa käsienpesupaikka. Lisäksi desinfiointiaineita riittävästi sijoitettuna sisäänkäynneille että tiskeille.

RAVINTOLAN TULEE HUOLEHTIA RIITTÄVISTÄ TURVAVÄLEISTÄ
- Asiakaspaikkoja ravintolan sisätiloissa normaalisti 165 ja 50 % rajoituksella 82, 33% rajoituksella 55. Jokaiselle asiakkaalle on istumapaikka ja näin huolehdimme asiakasmäärän kontrolloinnista. Pöydät ja istumapaikat on sijoitettu niin että turvavälit seurueiden välillä ovat riittävät. Erillisillä ilmoituksilla muistutetaan asiakkaita turvavälien pitämisestä esim. jonotustilanteissa.

- Juomatarjoilussa asiakas saa noutaa juoman tiskiltä palaten sen jälkeen välittömästi istumapaikalleen noudattaen annettuja ohjeita. Henkilökunta puuttuu välittömästi annettujen ohjeiden noudattamatta jättämiseen.

PINTOJEN PUHDISTAMINEN JA HYGIENIASTA HUOLEHTIMINEN
- Henkilökunta huolehtii vastuullisesti pintojen ja kriittisten kohteiden, kuten pöytäpintojen,
ovenkahvojen ja maksupäätteiden desinfioinnista riittävän usein. Pöytäpinnat desinfioidaan asiakkaiden välillä, sekä maksupäätteet aina jos asiakas joutuu käyttämään näppäimistöä.

- Henkilökunta huolehtii omasta hygieniastaan vastuullisesti annettujen ohjeiden mukaisesti niin ettei se toiminnallaan aiheuta tartuntariskiä asiakkaille. Laki ei edellytä kasvomaskien tai pleksisten suojainten käyttöä. Jokaisella työntekijällä on oikeus tehdä oma ratkaisunsa tässä asiassa.