Á la Carte menu

Käytämme à la carte -listalla paikallisten tuottajien lähilihaa ja leipomotuotteita, ja aina mahdollisuuksien
mukaan kotimaisia raaka-aineita.


RAVINTOLA LESKIROUVA
TÄMÄ PYSÄKKI ON KOETTAVA

JUNANTUOMAN KALAKEITTO 9,80 pieni / 15,90 iso L,G
Perinteinen kermainen kalakeitto ja paahdettua saaristolaisleipää.
"Toijala, 15 minuuttia, leskirouva ja ravintola"
Kuulutus junissa ennen Toijalan asemalle saapumista 1900-luvun alkupuolella. Nopea annos lyhyisiin pysähdyksiin.


VALKOSIPULI / AURAJUUSTO ETANAT 10,50
Tarjoillaan paahdetun leivän kera.


KAALIKÄÄRYLEET 17,00 L
Kaalikääryleet linssi- kantarelli- kukkakaalitäytteellä, kantarellikastiketta ja puolukoita.
Satoa suomalaismetsistä ja -pelloilta jokaiseen nälkään. Sopii myös vegaaneille (pyydettäessä)


LESKIROUVAN PERINTEINEN PIPPURIPIHVI 29,00 L, G
Teristen Kartanon naudan ulkofilettä 180g, jaloviinalla terästettyä kermaista pippurikastiketta, kauden kasviksia ja frittiperunoita.


POSSUNPOTKAPAPUPATA 19,00 L, (G)
Paijan possun palvipotka cassoulet, papuja ja paahdettua leipää.
Vaikka noplessijuhlien pääruoaksi. Sanoppa se kolme kertaa!


PAISTETTUA PÄIVÄN KALAA 26,00 L, G
Paistettua lähivesien kalaa, valkoviini -kermakastiketta ja kauden kasviksia.
Kalaonnen mukaan.


TATTI-KANARUUKKU 17,00 L, (G)
Kermaista tattia ja broileria ruukussa juustokuorrutteella sekä paahdettua leipää.
Tämä annos pysyy lämpimänä vaikka veturin huolto venähtäisikin.


HÄRKÄPATA 19,00 L, G
Lempeän mausteista Teristen ulkofileetä, paprikaa ja sipulia riisin kera.


PAISTETTUA MAKSAA 19,00 L, G
Paistettua maksaa, perunamuusia, kermaista sipulikastiketta, rapeaa kaprista ja puolukkasurvosta.
Leskirouvan klassikko. Tätä tullaan syömään kauempaakin. Tästä maksasta kelpaa maksaa!


METSÄSTÄJÄN POSSUA 21,90 L, G
Paijan possun sisäfileetä, kermaista kantarellikastiketta, frittiperunoita ja kauden kasviksia.


POSSUNLEIKE 20,90 L, G
Paijan possua leivitettynä, valkosipuli- kermaperunoita, kauden kasviksia paahdettua kaprista ja sitruunaa.


LASTEN LISTA

LASTEN LEHTIPIHVI 8,50 L, G
Possun lehtipihviä, maustevoita ja maalaisranskalaisia.


JUNNUBURGERI 6,50 L
100g naudan täyslihapihvi, cheddarjuustoa, salaattia, hampurilaismajoneesia ja maalaisranskalaisia.


KANA -tai LIHAPULLAKORI 6,50
lisäksi kasvitikkuja sekä maalaisranskalaisia.


JÄLKIRUOKA


LESKIROUVAN HÄTÄVARA 7,00 L
Levännyttä pullaa, kermavaahtoa, tuoreita marjoja, vadelmahilloa ja Heikkilän mansikkajäätelöä.
Makeaa matkaa!


SUKLAINEN FONDANT 8,50 L
suklaa kastiketta, marjoja ja mango- passionsorbettia.


JÄÄTELÖT
1 pallo 3,00
2 palloa 4,50
3 palloa 6,00

Vanilja L, Suklaa L, Mansikka L, Mangomeloni L, Daim

Kastikkeet: Suklaa, Kinuski, Lakritsi